Karjuse Pirukas Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 45 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min

Karjuse pirukas lambahakklihast ehk Shepard`s pie

Retsepti autor Veiko Meliste

Koostisained

  • 1 spl oliiviõli
  • 2 sibulat, peeneks hakitud
  • 1 porgand, kooritud ja peenestatud
  • 2 sellerit, peeneks hakitud
  • 2 spl tomatipastat
  • 500 g lambahakkliha
  • Sool
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 spl nisujahu
  • 5 dl veisepuljongit
  • 200 g külmutatud herneid
  • Ürdisegu või pune või rosmariini
  • 2 tl Worcestershire’i kastet
  • 1 loorberileht
  • umbes 1 kg kartulit
  • 75 g võid
  • 2 dl piima
  • riivjuustu
  • kõrvitsaseemneid peale raputamiseks

Valmistamisõpetus

  1. Valmista kartulipuder: kartul, või, piim, sool.
  2. Pruunista pannil õlis sibul, porgand, seller, tomatipasta.
  3. Lisa hakkliha, prae, kuni punane värvus kaob.
  4. Lisa veisepuljong, sool, pipar, ürdisegu, loorberileht, Worcestershire’i kaste.
  5. Keeda 10 min.
  6. Võib lisada ka nisujahu liha tugevdamiseks.
  7. Võib lisada sulatatud herned, aga võib need ka lihtsalt kõrvale serveerida, hautatuna võis.
  8. Nüüd vala saadud hakklihavorm ahjuvormi.
  9. Raputa peale riivjuustu ja kõrvitsaseemneid.
  10. Kuumuta ahi 200 kraadini ning küpseta ca 30 min (kui vorm on juba maha jahtunud, siis 1 h), kuni vormiroog on pealt ilusti pruun.

Märkmed

Serveerida hautatud herneste või värske salatiga. Inglismaalt pärit vormiroog. Populaarne ka mujal ingliskeelsetel maadel. Valmistatakse ka veisehakklihast (Cottage pie).

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here