Täidetud viinerid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 40 min

Küpsetamise aeg: 60 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

Täidetud viinerid köögiviljasegu ja sulajuustuga

Retsepti autor Gea Küngas

Täidetud viinerid Retseptisahtel

Koostisained

  • 2 kartulit
  • 2 porgandit
  • 1 suvikõrvits
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 šalottsibul või 1 väiksem tavaline sibul
  • 50 g riivjuustu
  • 100 g sulatatud juustu
  • 4 spl riivsaia
  • 2 muna
  • soola, pipart
  • 0,5 tl kartulimaitseainet
  • 6 pikka viinerit (näiteks Rannamõisa omad)
  • Õli praadimiseks

Valmistamisõpetus

  1. Koori porgand ja kartul.
  2. Riivi jämeda riiviga porgand, kartul ja suvikõrvits.
  3. Tükelda sibul ja küüslauk.
  4. Kuumuta pannil õli, lisa riivitud köögiviljad, sibul ja küüslauk.
  5. Sega korralikult läbi ning hauta kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
  6. Hautamise ajal maitsesta enda maitse järgi soola pipra ja kartulimaitseainega.
  7. Tõsta pann tulelt ja lase toidul umbes 10 min jahtuda.
  8. Sega jahtunud segu sisse sulatatud juust, riivitud juust, munad ja riivsai.
  9. Sega korralikult läbi.
  10. Lõika viinerid keskelt pooleks, jättes siiski viineri otsad kinniseks.
  11. Tõsta viinerid küpsetuspaberiga kaetud pannile.
  12. Täida viinerivahed köögivijaseguga.
  13. Küpseta viinereid eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 20 min.

Märkmed

Kui köögiviljasegu ei jahtu piisavalt, siis sulatatud juust segu sees sulab liiga kiiresti ning segu muutub liiga vedelaks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here