Peale pikemat pausi toimus taaskord ülipopulaarne kokakool. 2022. aastal on tegemist juba teise kokakooli üritusega ja teise korraga, kui see toimub La Ecwadori enda stuudioköögis La We. Kokakool tõi taaskord La We kööki nii uusi nägusid kui ka kokakooli veterane, neist staažikaim, Merle, on osalenud kõikidel kokakooli üritustel aegade algusest saadik.
Kuuendat kokakooli juhtis Retseptisahtli enda peakokk Margit Randla, kes õpetas külalisi valmistama suisa seitset rooga.
Loomulikult algas kokakool väikese tervitusmulliga, mille saatis meile CityAlko. Vahuveini kõrvale sõime maitsvaid suupisteid Philadelphia toorjuustudega, valikus olid kurgirullid Philadelphia küüslaugu-ürdi toorjuustuga, singirullid paprika ja Philadelphia jalapeno toorjuustuga ning kreekerid Philadelphia Original toorjuustu, maasikate ja balsamico kastmega. Kui klaasid olid kokku löödud ja tervitusjoogid mekitud, asusime kõik koos kokkama.
Eelroaks valmistasime mõnusalt värske grilljuustu salati – kerge, maitsev ja lihtsasti valmistatav. Seda retsepti soovitame meelde tuletada ka kevadel grillhooaja alguses.
Võiks öelda, et kuues kokakool oli pearoogade eri – valmistasime neid suisa kolm! Esmalt kiiresti valmistatavad mugavustoidud Nõo poolt – Nõo magus-hapu broileriwoki koos riisinuudlitega ja Nõo vürtsika broileriwoki aedviljadega koos soba nuudlitega ning seejärel tõelise gurmee – röstitud pardirinna punase veini kastmes koos pastinaagi püreega.
Kuidas saaks kokakool lõppeda ilma magustoiduta? Ei jäänud ka magustoit tulemata – selleks oli Farmi kohupiimakook kitsejuustuga. Lisaks mekkisime iga toidukorra kõrvale CityAlko poolt pakutud veine, mis muutsid maitseelamused veelgi täiuslikumaks. Kõik kokakooli retseptid ja veinid on peagi leitavad Retseptisahtli blogist, seega saate kodus peagi ise kõik retseptid järgi proovida.
Kõik osalejad said lisaks ägedale kogemusele ka Retseptisahtli põlled ja kinkekotid, mille sisu eest hoolitsesid Farmi, CityAlko, Nõo ja Philadelphia.