sticky rice

Valmistamise aeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 25 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Leota riisi 2 dl vees vähemalt neli tundi või siis öö läbi.
  2. Tõsta riis välja ja ära vett ära kalla.
  3. Lisa leotamisvette veel 1,5 dl vett ja 100 ml kookospiima.
  4. Maitsesta näpuotsatäis soola ja 1 spl suhkruga ja sega riisi hulka.
  5. Keeda tasasel tulel kaane all u 20 minutit, kuni riis on võtnud paksu riisipudru konsistentsi.
  6. Aja ülejäänud kookospiim keema ja lisa 3 spl suhkrut ja veel veidi soola. Kaste peab jääma tugevalt magus ja tuntavalt soolakas.
  7. Laota taldrikule lameda kuhjana riis, aseta peale mangoviilud, kalla soolakas kookosekaste peale.
  8. Kaunista seesamiseemnetega.

sticky rice

Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice on kõige kuulsam Tai magustoit. Magustoit valmistatakse kleepuvast riisist, kookospiimast ja juurde lõigatakse küpse mango viilud. Sobivaks on ka kvaliteetse mangokonservi lisand. Aasia köökides on ka soolastes toitudes kookospiim tihedalt kasutusel. Kookosepiimal on lehmapiima ees nii mõnedki eelised. Kookosepiim aitab paremini säilitada veresuhkru taset ning aitab ära hoida ka aneemiat. Samuti tugevdab kookospiim immuunsüsteemi, sest kookospiim sisaldab C-vitamiini. Kookospiima saab toiduvalmistamisel kasutada pea igas roas lehmapiima asemel. Thai-Choice tootevalikus on mõnusalt koorene kõrgekvaliteediline kookospiim, mille rasvasisaldus on 17-19%. Lisaks on saada lahja kookospiim, mis on samuti meeldiva kookose maitsega, kuid rasvasisaldus vaid 5-7%. Retsepti jagas meiega peakokk Kaido Kivimaa, kes valmistas meile selle hõrgu Sticky Rice magustoidu meie Noodle Box külaskäigu üritusel.

sticky rice

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here