Valmistamisaeg: 30 min
Küpsetamise aeg: 1 h
Kokku kuluv aeg: 13 h 30 min
Manhattani toorjuustukook
Retsepti autor Kristiina Voosalu
Koostisained
Põhi
- 250 g Digestive küpsiseid
- 75 g sulatatud võid
Toorjuustukate
- 800 g toorjuustu
- 140 g suhkrut
- 4 muna
- 1,5 tl vanillisuhkrut
Hapukoorekate
- 250 g 20%-st hapukoort
- 2 spl suhkrut
- 0,5 tl vanillisuhkrut
Valmistamisõpetus
- Põhja tegemiseks purusta küpsised ja sega juurde sulatatud või ning suru see koogivormi põhja. Pane hetkeks külmkappi tahenema.
- Sega toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga pehmemaks, siis lisa munad ja sega kõik ühtlaseks (mina segasin miksriga).
- Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 150 kraadi juures umbes 1 h, kuni segu on hüübinud, kuid vormi liigutamisel keskelt veel võbiseb.
- Seejärel tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda 15-20 min.
- Võta hapukoor ja sega see suhkru ja vanillisuhkruga läbi.
- Vala see ettevaatlikult toorjuustukihile ja küpseta 230 kraadi juures 5-6 min, kuni hapukoorekiht on tahenenud.
- Lase koogil täielikult jahtuda ning pane ööseks külmikusse.
Märkmed
- Toorained peaksid olema toasoojad, et need omavahel paremini seguneksid.
- Toorjuustukooki on hea madalal temperatuuril ja aeglaselt küpsetada, et kook jääks kreemine, mõnus ning lõhedeta. Kui liiga kaua ja liiga kõrgel temperatuuril küpsetada, siis muutub kook kuivaks.
- Võimalusel asetada ahju põhja kauss veega, et ahjus oleks piisavalt niiske. Siis on suurem võimalus, et kook õnnestub ning ei teki ka suuri lõhesi koogi pinnale.
- Antud rertsept on mõeldud 26cm läbimõõduga vormile. Tõsta-vähenda koguseid vastavalt oma koogivormi suurusele.