Manhattani toorjuustukook Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 13 h 30 min

Manhattani toorjuustukook

Retsepti autor Kristiina Voosalu

Koostisained

Põhi

  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 75 g sulatatud võid

Toorjuustukate

  • 800 g toorjuustu
  • 140 g suhkrut
  • 4 muna
  • 1,5 tl vanillisuhkrut

Hapukoorekate

  • 250 g 20%-st hapukoort
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl vanillisuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Põhja tegemiseks purusta küpsised ja sega juurde sulatatud või ning suru see koogivormi põhja. Pane hetkeks külmkappi tahenema.
  2. Sega toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga pehmemaks, siis lisa munad ja sega kõik ühtlaseks (mina segasin miksriga).
  3. Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 150 kraadi juures umbes 1 h, kuni segu on hüübinud, kuid vormi liigutamisel keskelt veel võbiseb.
  4. Seejärel tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda 15-20 min.
  5. Võta hapukoor ja sega see suhkru ja vanillisuhkruga läbi.
  6. Vala see ettevaatlikult toorjuustukihile ja küpseta 230 kraadi juures 5-6 min, kuni hapukoorekiht on tahenenud.
  7. Lase koogil täielikult jahtuda ning pane ööseks külmikusse.

Märkmed

  • Toorained peaksid olema toasoojad, et need omavahel paremini seguneksid.
  • Toorjuustukooki on hea madalal temperatuuril ja aeglaselt küpsetada, et kook jääks kreemine, mõnus ning lõhedeta. Kui liiga kaua ja liiga kõrgel temperatuuril küpsetada, siis muutub kook kuivaks.
  • Võimalusel asetada ahju põhja kauss veega, et ahjus oleks piisavalt niiske. Siis on suurem võimalus, et kook õnnestub ning ei teki ka suuri lõhesi koogi pinnale.
  • Antud rertsept on mõeldud 26cm läbimõõduga vormile. Tõsta-vähenda koguseid vastavalt oma koogivormi suurusele.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here