Toorjuustukook mustsõstardega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 2 h

Kokku kuluv aeg: 2 h 30 min

Toorjuustukook mustsõstardega

Retsepti autor Argo Järve

Koostisained

Põhi

  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 60 g võid
  • 2 cl koorelikööri (Vana Tallinn, Baileys vms)

Taigen

  • 150 g kohupiima
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • soola
  • 6 spl õli
  • Vanillisuhkur
  • 250 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Täidis

  • 800 g toorjuustu
  • 4 kanamuna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 tl tärklist
  • 1 dl suhkrut
  • 200 g mustsõstraid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 dl vett

Valmistamisõpetus

  1. Esmalt pane mustsõstrad potti ja lisa 1 dl vett. Lase veel keema minna.
  2. Keeda umbes 5 min ning lisa 0,5 dl suhkrut ja keeda veel umbes 5 min.
  3. Seejärel mikserda kõik saumiksriga läbi ning jäta jahtuma.
  4. Purusta küpsised ja sega puru võiga.
  5. Lisa liköör ja sega uuesti läbi.
  6. Aseta lahtikäivale koogivormile küpsetuspaber või foolium ning määri küljed võiga kokku.
  7. Suru küpsisegu põhjale kinni ning jätta külmkappi tahenema, kuni valmistad täidist.
  8. Vahusta toorjuust.
  9. Sega suhkur tärklisega läbi ning sega see toorjuustu hulka.
  10. Lisa ükshaaval kanamunad ja lõpuks hapukoor, kuni tulemuseks on siidine kreemjas mass.
  11. Vala kreem küpsisepõhjale.
  12. Seejärel nirista koogile ringjate liigutustega mustsõstrasiirup (osa võiksid jätta nii kaunistuseks kui kastmeks).
  13. Kuumuta ahi 160 kraadini.
  14. Tõsta koogivorm nüüd kõrgemate servadega ahjuplaadile.
  15. Vala ahjuplaadile umbes 200 ml vett.
  16. Tõsta ahjuplaat ettevaatlikult ahju alumisele asemele ja küpseta kooki umbes 1 h.
  17. Lülita ahi välja ja jäta ahjuuks praokile. Kook võib seal olla veel kuskil 1 h.
  18. Seejärel tõsta kook välja ja jahuta täielikult.

Märkmed

Parima tulemuse saab, kui kook jääb külmikusse veel umbes 12 h.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here