Postitus läbi Margiti kogemuse:
Käisin eelmisel nädalal 14. novembril õhtusöögil, kus tutvustati meile uudseete NEFF’i köögiseadmete ja meetodite abil jõuluroogade valmistamist. Kohaks oli Academic Food Lab ja juhendajateks olid tippkokad Priit Toomits ja Andrus Laaniste. Menüüs olid põnevad ja originaalsed jõuluroad. Kogu õhtu oli jõuluhõnguline, täis pidulikkust ja ahvatlevaid maitseid.
NEFF on vanim köögiseadmete bränd Euroopas. Ettevõte sai alguse enam kui 140 aastat tagasi. Selle looja Carl Andreas Neff seadis eesmärgiks innustada inimesi nautima toidutegemist ja just teha seda heade sõprade seltskonnas. NEFF on oma ülesannet hoidnud au sees tänini ja selle tõestuseks toimuvadki kirglikud kokandusõhtud, mis nüüdsest toimuvad aastaringselt ka Eestis.
Tegu oli neljakäigulise õhtusöögiga. Üheks eelroaks oli tuunikala togarashi blackened tatakid, punaste idude ja ja punase kalamarjaga. See oli ka mu absoluutne lemmik. Ma lihtsalt armastan punast tuunikala ja kalamarja. Lisaks meeldis mulle väga ka magustoit, milleks oli punane Pavlova kook, maasikasorbeti ja maasikapunase kullatolmuga. Selle magustoidu serveering oli täitsa omaette klassist. Magustoit ja tuunikala olid mõlemad minu väga suured lemmikud.
Teiseks eelroaks oli talle tartar sidrunheina ja punaste krutoonidega, mille juures veel põletatud tomati südamikud ja kuivatatud tomati koor. Seda rooga proovin ka ise kindlasti enda köögis järele teha. Põhiroaks oli veisefilee, suitsune boršikaste, röstitud bataat, jõuluvürtsidega punane kapsas, punapeedi- ja verikäkitšipsidega. Mis maitses samuti oivaliselt.
Väga põnev oli näha ka NEFF’i uusi ja ägedaid köögiseadmeid. Minu pilk peatus kohe kindlasti ahjudel. NEFF’i valikus on ahjud, kuhu saab paigutada korraga mitu küpsetusplaati ja samas on lõpptulemus sama kvaliteetne. Tavaliselt küpsetusahjuga nii teha ei saa, vaid tuleb küpsetada üks plaat korraga, sest muidu on küpsemisprotsess ebaühtlane. Ka mulle kuluks väga üks selline ahi ära. Lisaks sõidab ahjuuks mugavalt ahju alla ning avatuna ei jää ette. Nii ei kõrveta keegi ennast kogemata ahjuukse ära. Samuti on nende ahjudel väga head induktsiooniplaadid, millele võib korraga panna kasvõi 5 potti ning plaat soojendab neid kõigi võrdselt. Pliidiplaadi kõrvale on neil võimalik paigaldada tuulutussüsteem, mis auru ja toidulõhnad tasapinnalt ära imab. Selline lahendus sobiks just väga hästi avatud planeeringuga köökidesse.
Õhtusöök oli väga meeleolukas ja lõbus. Veini voolas ojadena ja õhtu lõppes veel lisaks armsa kingipakiga. Tänud NEFF kutsumast! Teiega on alati tore ja põnev 🙂
Fotod: Evelyn Saks