Ideaalne pann hautisteks ning vokiroogadeks
Kõrgete äärtega pann on suurepärane abimees kastmete, vokiroogade, hautiste ja frikasseede tegemiseks.
Oma gluteenivaba kana-kukeseene frikassee tegemiseks kasutasime sügavat panni Illa Classic 28 cm.
See on väga hea selliste toitude tegemiseks, sest selles saab kõike hästi segada ja ka vedelamat toitu mugavalt välja tõsta. Kastmeid, pastasid ja kõiki vähe “kogukamaid” või rohkem segamist vajavaid toite on hea teha kõrgete äärtega 26–28-sentimeetrise läbimõõduga pannil.
Tootekirjelduse järgi on Illa Classic pann:
– Mittenakkuva kattega
– Mugava käepidemega
– Võib pesta nõudepesumasinas
– Panni mitte kasutada praeahjus
– Kasutatav gaasi- ja elektripliidil
Meie elektripliidil töötas see pann väga hästi ning esimese kasutuskorra kohta võib öelda, et käepide oli üsna mugav ja seda oli hea käes hoida.
Frikassee tuli suurepäraselt välja ning kordagi ei tahtnud kana või seened panni külge kinni jääda. Samuti ei hakanud koorekaste pannil kärssama ega kõrbenud põhja. Pärast söömist lasime panni sooja vee alt läbi ning kogu kaste ja mustus tuli ära vaid hetkega. Kuivatasime kergelt paberiga ja voila, puhas me pann oligi.
Mittenakkuva kattega pann sobib hästi neile, kes ei tunne ennast köögis veel väga kindlalt, sest oht sellisel pannil midagi ära kõrvetada on üsna väike. Samuti peab kõiki teisi panne enne ja pärast kokkamist õliga töötlema, mittenakkuv pann aga hoiab ise vajalikku kergelt rasvast kihti.
Võimalusel tuleks panni puhastada ainult pabersalvrätikuga. Kui sellest ei piisa, võib pesta sooja veega ning kui see ka ei aita, siis alles nõudepesuvahendit kasutada. Seda seepärast, et kergelt õlisena püsib panni kate kauem terve.