Valmistamisaeg: 40 min
Küpsetamise aeg: 60 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Täidetud viinerid köögiviljasegu ja sulajuustuga
Retsepti autor Gea Küngas
Koostisained
- 2 kartulit
- 2 porgandit
- 1 suvikõrvits
- 2 küüslauguküünt
- 1 šalottsibul või 1 väiksem tavaline sibul
- 50 g riivjuustu
- 100 g sulatatud juustu
- 4 spl riivsaia
- 2 muna
- soola, pipart
- 0,5 tl kartulimaitseainet
- 6 pikka viinerit (näiteks Rannamõisa omad)
- Õli praadimiseks
Valmistamisõpetus
- Koori porgand ja kartul.
- Riivi jämeda riiviga porgand, kartul ja suvikõrvits.
- Tükelda sibul ja küüslauk.
- Kuumuta pannil õli, lisa riivitud köögiviljad, sibul ja küüslauk.
- Sega korralikult läbi ning hauta kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
- Hautamise ajal maitsesta enda maitse järgi soola pipra ja kartulimaitseainega.
- Tõsta pann tulelt ja lase toidul umbes 10 min jahtuda.
- Sega jahtunud segu sisse sulatatud juust, riivitud juust, munad ja riivsai.
- Sega korralikult läbi.
- Lõika viinerid keskelt pooleks, jättes siiski viineri otsad kinniseks.
- Tõsta viinerid küpsetuspaberiga kaetud pannile.
- Täida viinerivahed köögivijaseguga.
- Küpseta viinereid eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 20 min.
Märkmed
Kui köögiviljasegu ei jahtu piisavalt, siis sulatatud juust segu sees sulab liiga kiiresti ning segu muutub liiga vedelaks.