Valmistamisaeg: 4 h 50 min
Küpsetamise aeg: 60 min
Kokku kuluv aeg: 5 h 50 min
Tummine šokolaadikook
Retsepti autor Kersti Pirjo
Koostisained
Põhi
- 1 pakk Kalevi pruune küpsiseid (kakao)
- 150 g võid
Sisu
- 500 g Mascarponet
- 1,25 dl suhkrut
- 4 M suuruses muna
- 0,75 dl tumedat kakaod (kui tahad mahedamat, siis kasuta nt Nestle kakaod)
- 175 g küpsetušokolaadi (kui tahad mahedamat, siis kasuta tavalist šokolaadi)
Kate
- 200 g võid
- 400-500 g tuhksuhkrut
- kakaopulbrit vastavalt soovile
Valmistamisõpetus
- Sulata või.
- Purusta küpsised blendris.
- Suru küpsised ja sulatatud või ühtseks massiks koogivormi põhja (24 cm läbimõõduga).
- Sisu jaoks sega toasooja Mascarpone hulka suhkur, kakao ja ükshaaval munad.
- Kõige lõpus lisa sulatatud šokolaad.
- Sega kõik hoolega kokku ja vala see vormis oleva põhja peale.
- Küpseta kooki 175 kraadi juures 60 min.
- võta kook välja ja jahuta täielikult.
- Katte ehk Võikreemi tegemiseks kasuta toasooja võid.
- Sega või, tuhksuhkur ja kakao omavahel.
- vahusta kuni kreem on kreemjaks muutunud (tuhksuhkur peaks olema sulanud)
- Pane kreem tuupi ja kaunista kook oma maitse järgi.
Märkmed
Sobib nautimiseks kohviga või siis ka ilma.