Šokolaadikook Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 4 h 50 min

Küpsetamise aeg: 60 min

Kokku kuluv aeg: 5 h 50 min

Tummine šokolaadikook

Retsepti autor Kersti Pirjo

Šokolaadikook Retseptisahtel

Koostisained

Põhi

  • 1 pakk Kalevi pruune küpsiseid (kakao)
  • 150 g võid

Sisu

  • 500 g Mascarponet
  • 1,25 dl suhkrut
  • 4 M suuruses muna
  • 0,75 dl tumedat kakaod (kui tahad mahedamat, siis kasuta nt Nestle kakaod)
  • 175 g küpsetušokolaadi (kui tahad mahedamat, siis kasuta tavalist šokolaadi)

Kate

  • 200 g võid
  • 400-500 g tuhksuhkrut
  • kakaopulbrit vastavalt soovile

Valmistamisõpetus

  1. Sulata või.
  2. Purusta küpsised blendris.
  3. Suru küpsised ja sulatatud või ühtseks massiks koogivormi põhja (24 cm läbimõõduga).
  4. Sisu jaoks sega toasooja Mascarpone hulka suhkur, kakao ja ükshaaval munad.
  5. Kõige lõpus lisa sulatatud šokolaad.
  6. Sega kõik hoolega kokku ja vala see vormis oleva põhja peale.
  7. Küpseta kooki 175 kraadi juures 60 min.
  8. võta kook välja ja jahuta täielikult.
  9. Katte ehk Võikreemi tegemiseks kasuta toasooja võid.
  10. Sega või, tuhksuhkur ja kakao omavahel.
  11. vahusta kuni kreem on kreemjaks muutunud (tuhksuhkur peaks olema sulanud)
  12. Pane kreem tuupi ja kaunista kook oma maitse järgi.

Märkmed

Sobib nautimiseks kohviga või siis ka ilma.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here