Valeri küpsised Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 7 min

Kokku kuluv aeg: 17 min

Valeri küpsised

Retsepti autor on Kadri Vilbaste

Koostisained

  • 150 g toasooja võid
  • 200 g suhkrut
  • 2-3 spl kooritud mandleid või sarapuupähkleid
  • 4 spl rosinaid
  • 150 g nisujahu
  • 4 munavalget

Valmistamisõpetus

  1. Pese rosinad, lase köögipaberil taheneda ja haki seejärel peeneks.
  2. Haki ka mandlid või pähklid.
  3. Vahusta toasoe või suhkruga.
  4. Lisa hakitud mandlid/pähklid, hakitud rosinad ja jahu ning sega hoolikalt läbi.
  5. Vahusta munavalged kohevaks vahuks, sega õrnalt ülejäänud taina hulka nii, et saad ühtlase ja koheva taina.
  6. Pane tainas teelusikaga või pisikese avaga kondiitripritsiga võitatud küpsetusplaadile. Umbes 3 cm läbimõõduga kettad, jättes tainaportsude vahele ruumi, sest küpsised vajuvad küpsemisel laiali.
  7. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 6-7 minutit kuni saad muredad ja õhulised küpsised.

2 KOMMENTAARID

  1. Aastakümneid tagasi oli ETV-s saade “Vaata kööki”, mida juhtis Lilian Kosenkranius. Saates käis ka külalisi.Ühes saates avaldas Tallinna kohviku “Pärl” kondiiter Valeri (kahjuks olen perekonnanime unustanud) oma imemaitsvate ja enda poolt patendeeritud küpsiste retsepti. Olen aastakümneid seda retsepti kasutanud. Siinne retsept on üks-ühele, välja arvatud munavalgete kogus (mis võib olla tingitud munade suurusest). Ma arvan, et ei ole ilus retseptikonkurssile esitada kellegi teise nii tuntud retsepti.

  2. Ka mina olen teinud erinevate retseptide järgi ent koostisosad on just sellised selle pärast, et muud moodi kuidagi ei sobi. See, kas see nüüd kattub kellegi teise proovituga, ei üllata mind teps mitte. Maailmas on väga palju inimesi, kes ise kodus erinevaid maitsvaid asju valmistavad ja neid inimesi on lausa miljoneid. Seda enam, kui tegu on nii populaarsete küpsistega. Vabandan väga kui kellelegi tundub see retsept liiga “tuntud”. Aga mulle just niimoodi need maitsevadki.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here