Sidrunikreemiga saiakesed Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 2 h

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 3 h 30 min

Sidrunikreemiga saiakesed

Retsepti autor on Jüri Randviir

Koostisained

Taigen

  • 600 ml piima
  • 200 g suhkrut
  • 50 g pärmi
  • 200 g pehmet võid
  • 4 muna
  • 1 tl soola
  • 1,35 kg jahu
  • 1 tl õli

Kreem

  • 450 ml piima
  • 4 munakollast
  • 170 g suhkrut
  • 75 g (maisi)tärklist
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 spl tuhksuhkrut kaunistamiseks

Valmistamisõpetus

  1. Eelkergituseks soojendada piim 35-37 kraadil, lisada suhkur, pärm ja 250 g jahu.
  2. Lasta kerkida 20-30 minutit (sellel ajal peab kerkima 2-3 kordseks).
  3. Munad vahustada kergelt ning lisada eelkergitusele ja lisada sool ning ülejäänud 1,1 kg jahu.
  4. Lisada tükk haaval pehme või.
  5. Kergitada 1-1,5 h.
  6. Kreem: potis kloppida segi munakollased, suhkur ja tärklis nii, et tükke ei jääks.
  7. Piim kuumutada keemiseni ja lisada peene joana munakollasele. Samal ajal ka kogu aeg segades.
  8. Pott tulele tagasi ja kuumutada paksenemiseni. Keema mitte lasta.
  9. Lisada sidrunimahl, segada korralikult ja jahutada.
  10. Taignast lõigata tükid, rullida need ovaaliks, otsa panna servast 2 cm umbes 1 spl kreemi.
  11. Keerata taigen üle kreemi ja suruda kinni.
  12. Vabasse ossa teha sisselõiked, jättes teisest osast 0,5 cm kinni ja keerata rulli.
  13. Panna ahju 20-30 minutiks 180 kraadi juures.

Märkmed

  1. Natuke tuntud moskva saiu meenutavad, aga lihtsamad teha.
  2. Autor Jüri soovitab neid kohviga.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here