Nagu meil vaikselt juba tavaks on tulnud, siis Retseptisahtel viis läbi 14. oktoobril oma kolmanda kokakooli, mis toimus taas M.V.Wooli köögis. Eelmistel kordadel jäid osalejad kokakooliga väga rahule ja nii ei vedanud me oma suurimaid kokkamishuvilisi alt ja panime kokku uue ja huvitava menüü, loomulikult koostöös meie peakoka Margitiga, kes kõigile ka õpetussõnu jagas. Ideid toitudeks saime osalejatelt, kes kokakooli Facebooki ürituse lehele kirjutasid, mida nad õppida sooviksid.
Meil oli ka seekord väga hea meel näha, et oli ka juba tuttavaid nägusid, kes olid oma sõbrannad seekord ka kaasa võtnud. Nagu meile öeldi, siis kokakool on selline teistmoodi tegevus ja seal on lahe oma sõbrannadega aega veeta.
Kokakoolis tegime süüa jälle neljaliikmelistes gruppides. Menüü avaldasime me juba varem, et osalejad teaksid, mis neid ees on ootamas. Kochi likööride degusteerimise jätsime me aga üllatuseks ja nendest tuleb varsti ka meie blogisse postitus. Muidugi degusteerisime ka mõnusaid veine toidutegemise vahele, millest kirjutame peagi lähemalt.
Seekord varustas meid puhta ja filtreeritud veega Aquaphor. Saime proovida nende filterkannu Onyx. See on ideaalne lahendus neile, kellel pole kodus või maal kraanivesi kõige puhtam, sest filterkann puhastab vee värvuse, lõhna ja maitse. Lisaks on Aquaphoril ka mangeesiumit sisaldavad filtrid. Meie lisasime filtreeritud veele juurde sidrunit ja laimi, mis teeb vee joomise eriti maitsvaks.
Ka seekord olime kohapeal üles seadnud väikese Gastrolinki nurga, kus demonstreerisime kõiki neid ilusaid ja erilisi nõusid, millelt armastame viimasel ajal oma toite serveerida. Nagu te juba teate, siis armastame öelda, et viimase lihvi annab toidule serveerimine ilusatel nõudel!
Kokakooli menüü oli järgmine:
Tursa tartar roheliste õuntega
Kõik kokakoolis osalejad said ka mõnusa kingikoti ja meie Retseptisahtli põlle. Järgmise kokakooli plaanime teha veel enne jõule, aga selle kohta kirjutame juba siis, kui kindel plaan on paigas!
Siin siis ka video sellest, mis meil kokakoolis toimus.