Jogurt on alati väärt kraam
Kas te teate kedagi, kellele ei meeldiks jogurt? Täpselt – neid inimesi ei eksisteeri. Jogurtid, laias laastus, on alati head ja seega on nende seast ka raske esile kerkida. Hiljuti avanes meil, aga võimalus proovida uusi Valio Gefilus joogijogurteid – kas need olid järjekordsed head jogurtid või kerkisid need teistest kõrgemale? Kohe saame teada! Kutsusime Retseptisahtli sõbrad Valio joogijogurteid testima.
Laktoosivabad ja maitserikkad joogijogurtid
Uued Valio Gefilus joogijogurtid tulid kahes maitses – maasika-pohla ja apelsini-porgandi. Maasika jogurt on tavaliselt olnud selline kindla peale minek, väga harva on õnnestunud seda untsu keerata või tarbijatel selles pettuda.
Valio on seda suutnud väga põnevalt täiustada ning sellele klassikalisele maitsele on lisatud jõhvikaid, mis annavad joogile täiesti uue ja värske külje.
Minu (Retseptisahtli kokk Margit) esimene mõte seda juues oli, et puudub igasugune tehislik maitse. Olen ise päris mitu korda teinud kodujogurtit – suviti on see eriti heaks kosutuseks ning selle maitse tuletas mulle just meelde värsket kodujogurtit. Väike jõhvikas siia lisaks ainult täiustab seda. Kuid see jõhvika hapukus pole kõigile – Maiken (Retseptisahtli stilist) tõi selle oma tagasisides miinusena välja, et see jõhvikane järelmaitse pole päris temale. Meeste poolt tulid ainult kiidusõnad, nemad on ka meie suurimad maiasmokad, Kareli (Retseptisahtli fotograaf) hinnangul oli tegu „väga siidise tekstuuri ja maitsega“.
Apelsini jogurt, õigemini Apelsini-porgandi, pakkus meile samuti meeldivaid üllatusi. Karel (Retseptisahtli fotograaf) võttis kõige esimesena sellest sõõmu: „Mandariin, mitte apelsin!“ Paistab, et porgandi magusus tasakaalustas apelsini natuke pehmemaks, meie hinnangul, päris mõnusaks maitseelamuseks. Juhtumisi olid meil laual ka värsked piparkoogid (jah, juba) ning sattusime peale väga huvitavale magustoiduideele – purustatud piparkoogid, Valio Gefilus apelsini-porgandi joogijogurt ning pisut kaneeli. Suurepärane kooslus, mida võib pakkuda pühadeaegsel toidulaual. Mina (Retseptisahtli kokk Margit) ise oleksin ehk eelistanud seda jogurtit pisut hapukamana, et oleks võinud seda apelsini paremini tunda olla. Samas oli meie maiasmokkadele just see maitsekooslus rohkem meele järele ning eriti läks see peale neile, kes oma laktoositalumatusega leididsid lõpuks ühe jogurti, mida saavad vabalt nautida.
Palju võimalusi
Jõudsime siin koos järeldusele, et need Valio Gefilus joogijogurtid on täitsa maitsvad ja neid põnevaid maitsesegusid võib kasutada mitmete magustoitude tegemisel. Nagu juba mainisime sobib see apelsini-porgandi väga hästi kokku piparkookidega, kuid mõlemad joogijogurtid võib kokku segada ka müsliga. Või hoopis teha tervislikku toorputru kosutavaks hommikusöögiks.
Tegelikult võiks Valio veel selliseid huvitavaid maitsesegusid turule tuua – teiste laktoosivabade jogurtite seas oleksid need kindlasti väga teretulnud. Kui poeriiulil siiski neid kahte trehvate – pange käsi külge ja laske heal maitsta, võibolla saate isegi omale uue lemmiku.