Valmistamisaeg: 20 min
Küpsetamise aeg: 37 min
Kokku kuluv aeg: 57 min
Peekoni-spinati toorjuustupirukas krõbedal põhjal
Retsepti autor Kätlin Mei
Koostisained
Põhi
- 2 dl rukkijahu
- 50 g riivjuustu (vastavalt maitsele, võib kasutada tugevama maitselist juustu)
- 80 g võid
- 2 spl külma vett
- 0,5 tl soola
Täidis
- 150 g toorsuitsupeekonit
- 200 g külmutatud spinatit
- 100 g shampinjone
- 1 suurem sibul
- 200 g toorjuustu
- 100 g feta juustu
- 3 muna
- 0,5 tl soola (vastavalt sellele, kui soolast/magedat eelistad)
Valmistamisõpetus
Põhi
- Mudi rukkijahu, riivjuust, sool ja võitükid ühtlaseks tainamassiks. Lisa külmvesi ja sõtku tainas ühtlaseks massiks.
- Aseta tainas 24cm läbimõõduga vormi, mis on eelnevalt võiga määritud.
- Pane vorm külmkappi täidise valmistamise ajaks.
Täidis
- Haki sibul ja prae mõned minutid pannil, lisa hakitud peekon ja shampinjonid. Tõsta kõrvale jahtuma.
- Sega omavahel toorjuust, feta, sool, sulatatud spinat ja eelnevalt lahti klopitud munad.
- Lisa toorjuustu segule praetud peekon-sibul-seened, sega veidi.
Küpsetamine
- Eelküpseta piruka põhja 200 kraadises ahjus umbes 7 min.
- Kalla täidis vormi.
- Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 min.
Märkmed
Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Serveerimisel võid kasutada tšilli- või sibulamoosi, annab väga hea meki.
[…] trenni ei ütleks ma ära just sellest pirukast. Kliki lingile ja vajuta retsepti all like ning siis proovi juba ise ka kodus järgi teha. Nii […]