Peekoni-spinati toorjuustupirukas krõbedal põhjal Retsptisahtel

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 37 min

Kokku kuluv aeg: 57 min

Peekoni-spinati toorjuustupirukas krõbedal põhjal

Retsepti autor Kätlin Mei

Koostisained

Põhi

  • 2 dl rukkijahu
  • 50 g riivjuustu (vastavalt maitsele, võib kasutada tugevama maitselist juustu)
  • 80 g võid
  • 2 spl külma vett
  • 0,5 tl soola

Täidis

  • 150 g toorsuitsupeekonit
  • 200 g külmutatud spinatit
  • 100 g shampinjone
  • 1 suurem sibul
  • 200 g toorjuustu
  • 100 g feta juustu
  • 3 muna
  • 0,5 tl soola (vastavalt sellele, kui soolast/magedat eelistad)

Valmistamisõpetus

Põhi

  1. Mudi rukkijahu, riivjuust, sool ja võitükid ühtlaseks tainamassiks. Lisa külmvesi ja sõtku tainas ühtlaseks massiks.
  2. Aseta tainas 24cm läbimõõduga vormi, mis on eelnevalt võiga määritud.
  3. Pane vorm külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Täidis

  1. Haki sibul ja prae mõned minutid pannil, lisa hakitud peekon ja shampinjonid. Tõsta kõrvale jahtuma.
  2. Sega omavahel toorjuust, feta, sool, sulatatud spinat ja eelnevalt lahti klopitud munad.
  3. Lisa toorjuustu segule praetud peekon-sibul-seened, sega veidi.

Küpsetamine

  1. Eelküpseta piruka põhja 200 kraadises ahjus umbes 7 min.
  2. Kalla täidis vormi.
  3. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 min.

Märkmed

Lase enne serveerimist veidi jahtuda. Serveerimisel võid kasutada tšilli- või sibulamoosi, annab väga hea meki.

1 kommentaar

  1. […] trenni ei ütleks ma ära just sellest pirukast. Kliki lingile ja vajuta retsepti all like ning siis proovi juba ise ka kodus järgi teha. Nii […]

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here