Valmistamisaeg: 2 h
Küpsetamise aeg: 30 min
Kokku kuluv aeg: 3 h 30 min
Sidrunikreemiga saiakesed
Retsepti autor on Jüri Randviir
Koostisained
Taigen
- 600 ml piima
- 200 g suhkrut
- 50 g pärmi
- 200 g pehmet võid
- 4 muna
- 1 tl soola
- 1,35 kg jahu
- 1 tl õli
Kreem
- 450 ml piima
- 4 munakollast
- 170 g suhkrut
- 75 g (maisi)tärklist
- 2 spl sidrunimahla
- 1 spl tuhksuhkrut kaunistamiseks
Valmistamisõpetus
- Eelkergituseks soojendada piim 35-37 kraadil, lisada suhkur, pärm ja 250 g jahu.
- Lasta kerkida 20-30 minutit (sellel ajal peab kerkima 2-3 kordseks).
- Munad vahustada kergelt ning lisada eelkergitusele ja lisada sool ning ülejäänud 1,1 kg jahu.
- Lisada tükk haaval pehme või.
- Kergitada 1-1,5 h.
- Kreem: potis kloppida segi munakollased, suhkur ja tärklis nii, et tükke ei jääks.
- Piim kuumutada keemiseni ja lisada peene joana munakollasele. Samal ajal ka kogu aeg segades.
- Pott tulele tagasi ja kuumutada paksenemiseni. Keema mitte lasta.
- Lisada sidrunimahl, segada korralikult ja jahutada.
- Taignast lõigata tükid, rullida need ovaaliks, otsa panna servast 2 cm umbes 1 spl kreemi.
- Keerata taigen üle kreemi ja suruda kinni.
- Vabasse ossa teha sisselõiked, jättes teisest osast 0,5 cm kinni ja keerata rulli.
- Panna ahju 20-30 minutiks 180 kraadi juures.
Märkmed
- Natuke tuntud moskva saiu meenutavad, aga lihtsamad teha.
- Autor Jüri soovitab neid kohviga.