Puhkus Retseptisahtel

Puhkus, puhkus, puhkus… mõnda aega tagasi käisime kambakesi mõnusal jahisõidul, et suvest kustumatu mälestus luua ning sellest tõeliselt viimast võtta. Otsustame sõpradele-lugejatele hõlpsamaks lahenduseks koondada ühte kohta kõik, mis selliseks lõbusaks ettevõtmiseks vaja läks!

Jaht

Alustame muidugi potentsiaalse jahisõidu tähtsaimast osast ehk, üllatus-üllatus, jahist. Meie leidsime endale meeldivalt suure jahi (kusjuures lausa Eesti suurima charterjahi) “Aurelia” saidilt Sailing.ee, mille tekile mahub lausa 16 inimest päikest võtma. Suurus pole muidugi üksnes seetõttu tähtis, et võimalikult palju inimesi ära mahutada, vaid ka selleks, et igal suvitajal oleks küll ja veel hingamis- ja liikumisruumi, et sõitu maksimaalselt nautida!

Täpsemat infot leiad meie postitusest siin!

Riided

Kui nüüd aus olla, siis on riietus üks alahinnatuimatest aspektidest, mis suvest suve teevad. Meresõidule asjakohase miljöö loomiseks käisime meie Tommy Hilfigeri kaupluses ja valisime just maritiimse temaatikaga riideesemed ja komplektid. Ei tasu unustada, et suvekomplektid tehakse peale esteetilise väärtuse ka mõnusamatest materjalidest, mis hoiavad tasakaalukalt mugavuse ja temperatuurireguleerimise vahel liini.

Rohkem võid valitu ja kantu kohta lugeda meie eelmisest postitusest siin!

Söök-jook

Menüü loomisel üritasime asjad võimalikult lihtsana hoida, et kõike oleks sõiduks võimalikult lihtne prepareerida või kohapeal valmis sättida; mingit kuumkokandust keegi õõtsuva jahi peal orgunnima ju ei hakka. See on siiski puhkus.

Esmalt kombineerisime ulatuslikust assortiist Saaremaa juustudest – millede seast isiklike lemmikute hulka kuuluvad näiteks suitsutatud kadaka juust, mis ideaalselt ka hapukurgiga mustale leivale sobib, ja tugevamaitseline Old Saare juust – endile korraliku juustuvaagna, mida jahil hea mugav süüa oleks ja lisaks maitseelamusele ka kõhtu täidaks.

Terve juustuassortii ja juustude lähema tutvustuse leiad siit!

Järgnev eine osa koosnes nii võileibadest kui ka salatitest, kuid ega keegi hakka keerulisi võileibu jahil kokku panema. Pluss, eelnevalt valmistatud salatid kipuvad kastmes vettides oma krõmpse maitseomadusi üpris kärmelt kaotama, ning ei pruugi lihtsalt maitse poolest kõikidele sobida.

Seega lahendasime olukorra kordades lihtsamalt ja võtsime kaasa nii Mamma Provence-kanasalati kui ka Caesari salati, mille koostisosad on eraldatud väikestesse pakikestesse. Nutikas pakkimisviis kindlustab söömishetkeks nii värske ja tekstuuririkka maitse kui ka võimaluse igal näljasel salati oma eelistuste kohaselt kokku panna.

Näljasematele gurmaanidele võtsime kaasa ka vürtsikas-magusad kana-mango chutney võileivad (isiklik lemmik!) ja Edam-Cheddar kahe juustu võileivad. Mugavalt kaasaskantavatest võileibadest on need vaieldamatult parimate satsis.

Maitsvatest salatitest ja võileibadest on rohkem juttu siin.

Kuna lihtsusest eemale me hoida ei tahtnud, kuid soovisime kaasa võtta ka midagi peenemat ja mereteemaga asjakohast, ilmutas järsult end üks pea-et-geniaalne lahendus: tegime M.V.Wooli forellimarja, murulaugu ja hapukoorega ülimaitsvad, klassikalise maitsepaletiga kalamarjakorvikesed, milledest kellelgi küllalt ei saanud. (Saladuskatte all soovitan tugeva kalamarja kõrvale ka värskemat, kuiva proseccot.)

Kalamarjakorvikese retsept asub meil aga siin.

Nooremate suvitajate meriseks meelerahuks lõime ka neile söögipoolist – nimelt, kuna lapsed on tihtipeale üsna ‘peene valikulisusega’, siis lõime lihtsalt hambaorgi läbi Ampsiku singi ja Saaremaa juustu viiludest, mille otsa lisasime ka mahlast kirsstomatit. Tulemuseks justkui kaasaskantav minipitsa/võileib, mida iga laps isukalt sööma asuks. Eriti kuna snäkk ise näeb lõpuks välja nagu söödav laevuke.

Retsepti noortele leiab siit.

Heale-paremale toidule lisaks tegime suvemeeleolu loomiseks ka karge, puht-eriti-ehtsalt suvise kokteili, mille põhikomponendi, Vana Tallinn Summer Lime likööri, lõid elama nii mullitav, puhas toonik kui ka värskusest pungil laim ja piparmünt. Kokteili tasub kindlasti proovida ka niisama grillpeol või rannaskäigul!

Täpsema retsepti leiad siit!

Suvesoojusele tuleb ju ise huvitavamat värvi anda, enne kui see lõppema hakkab. Puhkus nõuab ju, noh, puhkust.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here